Mjølners tech-ordbog: Internet of Things

Home / Tech / Mjølners tech-ordbog: Internet of Things

Mjølners tech-ordbog: Internet of Things

Juni står i tech-ordbogens tegn her på mjolner.dk. Vi har nemlig sat os for, at forklare et udvalg af de tech-ord og begreber som vi arbejder med i vores dagligdag. For som med så meget andet, bliver disse tech-ord trodsalt både nemmere at forstå og forklare når først man har fået teknologien ud i fingrene og metoderne på rygraden.

Jeg håber min forklaring af tech-ordet Internet of Things kan hjælpe dig videre i dit arbejde.

Internet of Things – helt kort:

Internet of Things beskriver den udvidelse af internettet – og internettets anvendelsesmuligheder – der finder sted, når internetforbundne sensorer bliver placeret i alle tænkelige typer udstyr. Det gør det muligt at hente, analysere og anvende data fra mange datakilder på én gang og i realtid.

At maskiner kan udveksle data og kommunikere med hinanden skaber desuden nye muligheder i forhold til intelligens og automatik i netværket.

Ord og begreber, der knytter sig til Internet of Things:

  • Forkortelse: IoT
  • Synonymer: Internet of Everything, Web of Things
  • Versionering: Industrial Internet, Industri 4.0, Life Augmentet
  • Deleelementer: Cyber Physical Systems, sensorteknologi, cloud-teknologi

Og der er mange flere. Smid en kommentar, hvis du kommer på nogle…

Hvordan skaber Internet of Things forretningsværdi?

Med Internet of Things kan vi gøre alt, fra dine maskiner til din lagerbeholdning, intelligent og forbundet.

Forestil dig produkter, der fortæller dig, hvornår de har brug for service, en lagerbeholdning, der op- og nedskalerer automatisk, eller en service, der tilpasser sig realtidsdata.

Med Internet of Things og cloud-teknologi kan vi forbinde dine enheder, services og data og på den måde skabe en række konkurrencefordele. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Den største udfordring ligger i at vide, hvor du skal fokusere din indsats og hvordan du går fra idé til handling.

Sådan arbejder Mjølner med Internet of Things

Som du måske efterhånden ved, er Internet of Things et bredt fænomen. Faktisk kan alt, hvad der er i stand til at producere eller modtage data, placeres under fanen “Things” i Internet of Things.

For Mjølner er Internet of Things blot endnu et redskab til at skabe forretningsværdi for vores kunder. Og Internet of Things kan spille en altafgørende rolle i din forretningsudviklingen. Det gør det, når vi bruger teknologien til at skabe systemer, der styrer kommunikationen mellem sensorer og enheder, indsamler og behandler data og præsenterer dataene i overensstemmelse med dine eksisterende forretningsløsninger.

Når vi arbejder med Internet of Things for vores kunder trækker vi på vores erfaring med de systemer, platforme og redskaber der knytter sig til teknologien. Desuden er vores dybe softwareudviklings- og softwarearkitekturviden og Data Science-kompetencer uundværlige i den sammenhæng.

Vi ved hvad der kræves for at integrere software på tværs af forskellige hardwareplatforme og hvordan man sikrer anvendeligheden af ​​hver enkelt enhed. Dine forretningsmål, kunder og brugere er i centrum for det hele.

Hent din gratis e-bog om hvordan Internet of Things kan gøre din forretning mere datadrevet

Internet of Things er blandt andet et stærkt redskab for virksomheder, der er interesserede i at gøre deres forretning mere datadrevet. Og særligt for de små og mellemstore produktionsvirksomheder er der meget at hente. Vi har skrevet en kort e-bog om hvorfor og hvordan. Den hedder: Sådan øger du din konkurrenceevne med data. En guide til prædiktiv vedligeholdelse for produktionsvirksomheder.

Hent din gratis e-bog her.

  • tirsdag jun 06, 2017