Mjølners tech-ordbog: Machine Learning

Home / Tech / Mjølners tech-ordbog: Machine Learning

Mjølners tech-ordbog: Machine Learning

Juni står i tech-ordbogens tegn her på mjolner.dk. Hidtil har Toke forklaret Internet of Things og Kristianhar forklaret Data Science. I dag er det blevet min tur og jeg skal forklarer begrebet Machine Learning.

Machine Learning – helt kort:

Machine learning eller slet og ret maskinlæring er et af de mest centrale værktøjer for en data scientist, særligt når der skal arbejdes med prædiktiv vedligeholdelse. Det er matematik, statistik og datalogi brugt til at opbygge en computermodel, som for eksempel kan analysere nye data med afsæt i det historiske.

Vi kalder det maskinlæring, fordi maskinen ”lærer” af de historiske data. Denne læring kan maskinen så anvende til at estimere sandsynligheden for, at en given hændelse vil indtræffe i fremtiden.

Hent din gratis e-bog om hvordan Machine Learning indgår som et vigtigt element i at gøre forretning mere datadrevet

Machine Learning er blandt andet et stærkt redskab for virksomheder, der er interesserede i at gøre deres forretning mere datadrevet. Og særligt for de små og mellemstore produktionsvirksomheder er der meget at hente.

Vi har skrevet en kort e-bog om hvorfor og hvordan. Den hedder: Sådan øger du din konkurrenceevne med data. En guide til prædiktiv vedligeholdelse for produktionsvirksomheder.

Hent din gratis e-bog her.