MJØLNER SEMINAR: C++20 – overblik, indblik og en embedded vinkel

Home / Seminar / MJØLNER SEMINAR: C++20 – overblik, indblik og en embedded vinkel
Hvornår:

Torsdag d. 30. september 2021 kl. 14 - ca. 16.30

Hvor:

Mjølner Informatics Finlandsgade 10 8200 Aarhus N

Deltagere:

Seminaret henvender sig primært til softwareudviklere med interesse for C++ og/eller embedded udvikling generelt.

Forplejning:

Mjølner sørger for drikkevarer og en let anretning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunne du tænke dig viden om og indsigt i de nyeste udvidelser og ændringer af C++ i C++20?

Mjølner åbner dørene til endnu et fagligt seminar, og denne gang får du mulighed for at dykke ned i et udvalg af nyhederne i C++20. Tilmed tager vi en embedded vinkel, og du får indsigter i hvordan Mjølner effektivt udnytter og arbejder med C++ i embedded projekter for vores kunder.

 

Vi har fået foredragsholder og lektor Søren Hansen til at komme og guide dig igennem et udvalg af de mange nye og spændende ting der er kommet i C++20.

Han vil blandt andet komme ind på de spændende store nye tiltag som modules, der gør det muligt at slippe for header filer, concepts der gør brugen af templates lettere samt giver bedre fejlbeskeder. Coroutines der giver mulighed for at skrive funktioner der suspenders og kan genoptages og sidst, men ikke mindst ranges der giver en ny måde at arbejde på mængder af elementer.

Af sproglige fornyelser vil han blandt andet komme ind på constexpr/consteval, operator<=>, forskellige forbedringer af lambda, designated initializers samt nye attributer.

Derudover er der kommet tilføjelser til standard biblioteket, hvor Søren vil kigge på nyheder som std::format, std::span, std::bit_cast<> samt et udvalg af de nye synkroniseringsmekanismer.

 

Herefter vil Embedded Architect Bent Bisballe Nyeng fra Mjølner give dig indsigt i hvordan moderne C++ anvendes i praksis i Mjølners embedded arbejde for vores kunder.

Bent vil tage udgangspunkt i konkrete eksempler fra dagligdagen og tale ind i udfordringerne og fordelene ved modernisering af brugen af C++ i en eksisterende kodebase. Han vil gennemgå eksempler på best practice indenfor blandt andet hukommelsesstyring, mønsterprogrammering og zero overhead abstractions.

Der er med andre ord et par spændende eftermiddagstimer på programmet.

 

Der er nu lukket for tilmelding.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte Communication & Marketing Manager, Anne Kjærholm på akp@mjolner.dk.

Our speakers

Søren Hansen

Title: Foredragsholder og lektor

Company: DevelEdu

LinkedIn

About:

Søren Hansen er foredragsholder og ejer af DevelEdu. Han er også lektor på Ingeiørhøjskolen, Aarhus Universitet. Søren underviser bl.a. i avancerede programmeringskoncepter i C++, og han har en fortid som ansvarlig for C++ kurserne på Teknologisk Institut.

Bent Bisballe Nyeng

Title: Embedded Architect

Company: Mjølner Informatics

LinkedIn

About:

Bent Bisballe Nyeng er Embedded Architect hos Mjølner Informatics. Han er uddannet datalog fra Aarhus Universitet og har arbejdet professionelt med C++ i mere end 20 år. Bent har været hos Mjølner i 3 år og har inden da arbejdet som freelancekonsulent siden 2001. I fritiden er Bent en af de drivende kræfter bag AaCppUG (Aarhus C++ User Group) og arbejder i smug på en børnebog om C++.

Save me a seat