App letter ambulant logistik på Aarhus’ nye supersygehus

Home / App letter ambulant logistik på Aarhus’ nye supersygehus

Project Details

Region Midtjylland

2018

Apps Det offentlige Digital Transformation Softwarekonsulenter User Experience

Med et nyt system, der både inkluderer en iOS og Android app, og som understøtter SMS-kommunikation, lettes den ambulante logistik på Aarhus Universitetshospital i Skejby og gør oplevelsen for patienterne mere brugervenlig og enkel. Region Midtjylland gav Mjølner opgaven.

Udfordringen

Region Midtjylland står midt i udviklingen af Aarhus’ nye supersygehus, universitetshospitalet i Skejby. Det nye supersygehus er meget stort, og derfor er der store distancer mellem de centraliserede og decentraliserede venteværelser.

Når patienter ankommer i det primære centraliserede venteværelse, skal de løbende holde øje med opdateringer på store kaldetavler, for at vide, hvornår de skal gå til hvilket venteværelse.

For at lette den ambulante logistik og gøre mødet mere brugervenligt og enkelt for patienterne, gav Region Midtjylland Mjølner opgaven: At udvikle et system, der kan kommunikere den relevante mødeinformation til patienter via deres smartphones eller almindelige mobiltelefoner. Henholdsvis i en app eller per SMS.

 

Løsningen

Mjølner udviklede et system, der inkluderer en app til både iOS og Android, ”Mine Aftaler”. Herfra kan patienter med smartphones modtage notifikationer om deres aftale, inklusiv hvornår de skal gå til hvilket venteværelse, og hvor lang ventetiden er. Patienter med almindelige mobiltelefoner modtager SMS’er med samme information.

Mjølner stod for brugerundersøgelser og -test af en prototype, design og implementering af systemet. Dette inkluderer funktionalitet til iOS, Android og SMS.

 

Sådan skaber leverancen værdi

Region Midtjyllands nye system har lettet logistikken på det nye universitetshospital og supersygehus. Systemet forbedrer i høj grad patientflowet.

Patienterne er med den nye app ’Mine Aftaler’ så godt som selvkørende, og det giver de ansatte mulighed for at fokusere på patientpleje fremfor logistik.

 

The client

Region Midtjylland er en af Danmarks fem regioner.
Regionernes primære ansvar er sundhedsvæsnet, hvilket involverer ansvar for hospitalsservices inklusiv psykiatrien, sygesikring, almen praksis og specialister. Dertil driver regionen et antal sociale institutioner.

Contact

Jacob Damm

Business Development Manager

jda@mjolner.dk, +45 29 47 42 23

Contact Jacob for more information on how we can help you

Contact Jacob