Vestas: brugercentreret og salgbar software

Brugercentreret softwareudvikling til Vestas Online Enterprise.
Home / Vestas: brugercentreret og salgbar software

Project Details

Vestas

2015

Freelance Interface design User Experience

Vestas har i længere tid bevæget sig mod mere brugercentreret softwareudvikling. Deres nye webapplikation - Vestas Online Enterprise (VOE) - er et godt eksempel. Med et team på tre - en brugeroplevelseskonsulent, en digital designer og en softwareudvikler - støttede Mjølner Vestas' arbejde med brugeroplevelsen, interface appel og software integration.

Udfordringen

Vestas har i længere tid bevæget sig mod mere brugercentreret softwareudvikling. Deres nye webapplikation – Vestas Online Enterprise (VOE) – er et godt eksempel.

Ved brugercentreret prioritering af data, giver et simpelt design og intuitiv navigation VOE kunderne mulighed for at overvåge deres parkers output. VOE giver kunderne en historisk og realtids forståelse af afkastet af deres vindkraftinvesteringer.

 

Et web-baseret SCADA system

VOE er et webbaseret SCADA-system, der giver anlægsejere og andre brugergrupper en let KPI-oversigt.

Applikationen er rettet mod en bredere brugergruppe end den typiske ekspertbruger med dybdegående teknisk indsigt. I denne brugergruppe finder du ejere af mindre vindparker, måske endda en landmand med kun en enkelt turbine.

Disse brugere har ikke brug for dybe analyseværktøjer. De skal simpelthen vide, om turbinen kører problemfrit og leverer den lovede forsyningsmulighed.

 

Dashboard fra VOE applikationen.

 

Nye brugergrupper

Med nye brugergrupper medfølger nye krav. Vestas henvendte sig til Mjølner, da de havde brug for støtte til at undersøge og matche disse krav.

 

“Mjølners konsulenter har øget brugeroplevelsen af ​​vores applikation betydeligt. Vores domæne viden og deres tekniske evner har virkelig gjort vores teamwork perfekt, og de kom hurtigt fremad.”

– Rasmus Tarp Vinther, Director of Plant Applications, Vestas

 

Med et team på tre – en User Experience konsulent, en digital designer og en softwareudvikler – støttede Mjølner Vestas’ arbejde med brugeroplevelsen, interface appel og software integration.

 

Software som et selvstændigt produkt

At se software som et individuelt produkt frem for standardudstyr, bringer nye perspektiver på bordet.

For at overbevise potentielle kunder om at købe softwaren, skal den være brugercentreret, effektiv og tiltalende. Mjølners viden om teknologi og brugere blev et værdifuldt aktiv her.

 

“Mjølners konsulenter har været gode at arbejde sammen med. Deres professionalisme og entusiasme gjorde det til en fantastisk oplevelse, hvor vi samlede nye indsigter undervejs.”

– Rasmus Tarp Vinther, Director of Plant Applications, Vestas

 

Ud over funktionalitets fordele ved mere tilpasset software, er der også branding potentialer.

Når software bliver mere brugercentreret, bygger det tættere kundeforbindelser og styrker kundeloyalitet på grund af den værdi, som den tilpassede service giver.

The client

Vestas Wind Systems A/S er en dansk producent, sælger, installatør og servicer af vindmøller. Vestas blev grundlagt i 1945, og fra 2013 er det verdens største vindmøllefirma. Virksomheden driver produktionsanlæg i Danmark, Tyskland, Indien, Italien, Rumænien, Storbritannien, Spanien, Sverige, Norge, Australien, Kina og USA og beskæftiger over 21.000 mennesker globalt.

Contact

Lasse Skov

Business Development Manager

lsk@mjolner.dk, +45 29 44 43 77

Contact Lasse for more information on how we can help you

Contact Lasse