VELUX: En brugervenlig fjernbetjening til ovenlysvinduer

En komplet makeover af VELUX fjernbetjeningen.
Home / VELUX: En brugervenlig fjernbetjening til ovenlysvinduer

Project Details

Velux

2013

Digital Transformation Embedded User Interface Development Interface design User Experience

I flere år har VELUX produceret en fjernbetjening til deres produkter. Selvom kunderne var i stand til at bruge den grundlæggende funktionalitet, formåede kun meget få at udnytte den funktionalitet, der tilbydes i fjernbetjeningen fuldt ud.

VELUX og Mjølner gennemførte en komplet makeover af VELUX fjernbetjeningen, hvor vi forvandlede det eksisterende produkt til en touch-baseret og moderne fjernbetjening, der bruges af kunder verden over.

UDFORDRINGEN

VELUX og Mjølner gennemførte en komplet makeover af VELUX fjernbetjeningen, hvor vi forvandlede det eksisterende produkt til en touch-baseret og moderne fjernbetjening, der bruges af kunder verden over.

Mjølner blev bedt om at udføre en brugercentreret designproces med en vision om at skabe en enhed, der ville opfylde de høje forventninger fra VELUX’ mangfoldige kundebase. Processen kombinerede en række aktiviteter i hele Europa. Dette omfattede fokusgrupper, feltstudier i kundernes hjem, online ønskværdighedsundersøgelser og brugervenlighedstest af prototyper.

Under denne proces skabte og tilrettede Mjølner iterativt skitser, wireframes, grafiske mock-ups og prototyper i overensstemmelse med de etablerede krav, baseret på brugernes og VELUX-interessenternes behov. Det iterative og agile forløb sikrede, at funktionaliteten i den endelige VELUX fjernbetjening matchede brugernes behov og anvendelsesscenarier.

VELUX fjernbetjening
Control design that significantly improves interaction.

 

ET STÆRKT SAMARBEJDE MED EFFEKTIVE DESIGNVÆRKTØJER

Udformningen og udviklingen af ​​den nye fjernbetjening blev udført i samarbejde med en bred vifte af VELUX-interessenter, fra marketing, kommunikation og manualforfattere til produktejere, udviklere og ingeniører. Dette omfattende samarbejde sikrede, at de mange interfaces i fjernbetjeningen var i overensstemmelse med VELUX-koncernens overordnede strategi.

For at optimere kommunikationen mellem de mange involverede interessenter skabte Mjølner et sæt effektive designværktøjer, såsom brugerprofiler, prototyper og en front-end-specifikation. Disse tjente til at forankre diskussioner på en måde, der gjorde de adresserede problemer mere håndgribelige over for de involverede aktører.

I samarbejde med VELUX blev designværktøjerne integreret i den tekniske specifikation og i arbejdet blandt Mjølners udviklere. Dette sikrede at den grafiske brugergrænseflade blev udviklet med en opmærksomhed på detaljen.

 

The client

VELUX-koncernen er kendt for at være et innovativt firma dedikeret til at forbedre indeklimaet med dagslys og frisk luft gennem taget. VELUX tilbyder en bred vifte af tagvinduer og ovenlysvinduer. De leverer også originale komponenter til partnere, der arbejder med solskærmning af tagvinduer.

Contact

Lasse Skov

Business Development Manager

lsk@mjolner.dk, +45 29 44 43 77

Contact Lasse for more information on how we can help you

Contact Lasse