Hackathon: Tre kreative prototyper på fire dage

Creative students showed off their tech talents at Internet Week Denmark.
Home / Hackathon: Tre kreative prototyper på fire dage

Project Details

eBay

2014

Digital Transformation User Experience

Unge og kreative deltagere viste deres tech-talenter frem i et forsøg på at skabe den næste store deleøkonomiservice sammen med eBay & Mjølner. Med vores Hackathon inspirerede vi på succesfuld vis til nytænkning og innovation hos de fremmødte studerende, der viste sig at være yderst produktive.

SCENEN

Unge og kreative deltagere viste deres tech-talenter frem i et forsøg på at skabe den næste store deleøkonomiservice sammen med eBay & Mjølner

Vores Hackathon bragte it-professionelle fra eBay og Mjølner og entusiastiske studerende sammen i et fire-dages sprint mod at opfinde den næste store deleøkonomiservice. Arrangementet fandt sted i Aarhus fra 28. april til 1. maj som en del af den første afholdelse af internetfestivallen, Internet Week Denmark.

I løbet af vores firedags Hackathon blev der skabt tre prototyper, som alle havde kunden, brugeren og forretning i tankerne.

AT FACILITERE INNOVATION

Vi skød vores Hackathon i gang med en innovationsworkshop for 35 elever fra Hestlund Efterskole, der repræsenterer målgruppen: 14-19 årige.

Eleverne blev delt op i fem grupper og med øvelser som Six Thinking Hats, Empathy Mapping og Storyboarding, kom de frem til fem stærke koncepter. Eleverne finetunede derefter koncepterne som blev præsenteret for de it-studerende og –professionelle inden de igen skulle tilbage til deres dagligdag på efterskolen.

De it-studerende samlede sig herefter i tre grupper, der hver især tog efterskoleelevernes koncepter i kærlig behandling.

 “Vi var meget imponerede over efterskoleeleverne. De havde mange gode ideer og var i stand til at indsnævre dem til stærke koncepter, klar til overdragelse til udviklerne. “

– Inge Mølgaard, Senior User Experience konsulent, Mjølner Informatics

EN TILLIDSØVELSE

Workshoppen viste tydeligt, at hovedproblemet for de 14-19-årige når det kommer til deleøkonomiservices var tillid. De tre Hackathon-grupper valgte forskellige veje til at løse problemet.

  • Team 1: Andrei Git, Cristian Sarac og Dragos Barbu byggede en lokalt forankret platform.
  • Team 2: Anders Fauerholdt, Christoffer Bech, Theis Nickelsen og Kristian Jørgensen udviklede et cross-platform rating system.
  • Team 3: Jørgen Heinsen, Khaled Saied, Jonas Pedersen og Aleksandar Peev oprettede en videochatforlængelse til DBA.dk.

OG VINDEREN ER…

Efter tre produktive dage præsenterede grupperne deres prototyper til en jury fra eBay og Mjølner eksperter. Rate28, cross-platform ratingsystemet skabt af Team 2, vandt konkurrencen.

“Rate28 er en simpel, men meget effektiv løsning med et stort potentiale. Derfor er vinderne Team 2. Arrangementet har vist, at et Hackathon er en fantastisk måde at tackle virkelige udfordringer på. Vi satser på at være tilbage næste år.”

– Flemming Laugesen, CTO i Ebay Danmark.

The client

EBay Inc. er en multinational e-handelsvirksomhed, der letter forbruger-til-forbruger og virksomhed-til-forbruger salg via platforme. eBay er en multi-milliard-dollar forretning med aktiviteter i hele verden. Virksomheden forvalter eBay.com, et online auktions- og shoppinghjemmeside, hvor mennesker og virksomheder køber og sælger et bredt udvalg af varer.

Contact

Sales at Mjølner Informatics

sales@mjolner.dk,

Contact Sales at Mjølner Informatics for more information on how we can help you

Contact Sales at Mjølner Informatics