Platform, processer og modernisering ved Bankdata

Lækker løsning og vigtig DevOps- og CICD-erfaring med Formueoverblik.
Home / Platform, processer og modernisering ved Bankdata

Project Details

Bankdata

2020

Digital Transformation Finans Softwarekonsulenter

Et stærkt partnerskab Bankdata og Mjølner imellem startede for alvor i 2013 med indgåelsen af en langsigtet mobiludviklingsaftale. Foruden et løbende konsulentsamarbejde har vi siden bl.a. leveret en mobilløsning til CFO’er på farten.

Da Bankdata ved indgangen til 2019 stod over for udviklingen af et nyt Formueoverblik til rådgivere, valgte it-virksomheden igen at samarbejde med Mjølner. Det nye samarbejde sendte to af vores kollegaer til Bankdatas udviklingskontor i Aarhus; en softwareudvikler og en -arkitekt.

Med det nye produkt, Formueoverblik, ønskede Bankdata at opnå flere ting:

  1. En lækker løsning, der appellerer til både rådgivere og kunder
  2. Fortrolighed med den nye PaaS-platform

Brugen af PaaS-platformen kræver kendskab til de processer, der naturligt indbydes til, når man arbejder med moderne værktøjer og teknologi. Formueoverblik var et oplagt sted at oparbejde dette.

DevOps med PaaS: Udviklerne får mulighed for selv af drifte løsningen

PaaS står for ’Platform as a Service’ og betyder, at man i nogen grad abstraherer infrastrukturen væk ved at benytte sig af en høj grad af automatisering og containere. På den måde bliver det nemmere at håndtere produktet både under udvikling, men også når det skal driftes. PaaS giver udviklere mulighed for i høj grad selv at drifte deres løsninger – en praksis man kender som DevOps.

DevOps praksissen er i den grad et paradigmeskifte, fra en meget standardiseret måde at udvikle software på, til et setup, der i langt højere grad lægger ansvaret over til udviklerne. Det man får til gengæld for det øgede ansvar er højere agilitet og et 360 graders ansvar for løsningerne lokalt i det udførende team.

CICD: Kortere fra kode til værdi

CICD er den kombinerede softwareudviklingspraksis at integrere og implementere kontinuerligt. CICD er en forkortelse for ’Continuous Integration, Continuous Deployment’. Med CICD kommer koden hurtigere ud og skaber værdi for slutbrugeren, og man sikrer den rette kvalitet.

It-paradigmeskift kræver adfærdsændringer i udviklerstaben

Med introduktionen af nye arbejdsgange og værktøjer i en stor og meget kompetent it-organisation kommer også behovet for at ændre adfærd hos mennesker.

 

”Modernisering af software i finans- og bankverdenen har været en rød tråd gennem mit arbejdsliv. Det første stadie i transformationen er altid afgørende – folk skal med ombord. Hos Bankdata var dette stadie dejligt ukompliceret. Teamet var dybt motiveret fra start. En fornøjelse at træde ind i som konsulent.”

– Erik Olsen, Software Architect, Mjølner Informatics

 

Holdet bag arbejdet med Formueoverblik bestod af seks interne Bankdata-udviklere foruden udvikleren og arkitekten fra Mjølner.

Et stærkt match på både kompetencer og personlighed

Der hersker ingen tvivl om, at det effektive arbejde med at modernisere Formueoverblik i høj grad skyldes et stærkt match mellem Bankdatas team og Mjølner konsulenter.

 

”Mjølners konsulenter er fagligt stærke og dygtige til samarbejde, vidensdeling og til at se de store sammenhænge for de enkelte produkter. Derfor er Mjølner én af vores foretrukne leverandører på softwareområdet.”

– Jesper Lund Klaris, Afdelingsleder, Bankdata

 

Arbejdet med serviceorienteret arkitektur, Paas, CICD, med videre, er vigtige indsatsområder for Mjølner og at arbejde så fokuseret og konkret med det på Bankdatas Formueoverblik var en fornøjelse.

The client

Bankdata er et af Danmarks største finans it-huse. Med hovedkontor i Fredericia og udviklingskontorer i både Silkeborg og Aarhus leverer de fællesskabløsninger til den finansielle sektor.

Contact

Joachim Skov

Business Development Manager

jhs@mjolner.dk, +45 41 95 36 24

Contact Joachim for more information on how we can help you

Contact Joachim