Mjølner er med i udviklingen af banebrydende blockchainprojekt

Home / Mjølner er med i udviklingen af banebrydende blockchainprojekt

Project Details

Concordium

2021

Apps Digital Transformation Finans Interface design User Experience

Den danskudviklede blockchainprotokol Concordium har netop lanceret deres blockchain, der gør det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden mæglere, advokater, bankfolk og andre tredjeparter.
Mjølner er med på Concordiums pioner-rejse med udviklingen af en Android og iOS wallet app til den digitale valuta, GTU, hvormed brugeren kan sende og modtage midler, samt danne sig overblik over sine beholdninger.

Den danskudviklede blockchainprotokol Concordium, med Lars Seier Christensen og Lone Fønss Schrøder i spidsen, har netop lanceret deres blockchain, der gør det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden mæglere, advokater, bankfolk og andre tredjeparter.

En af Concordiums vigtigste visioner er at skabe et teknisk og organisatorisk setup, der kan opfylde lovgivningsmæssige krav, herunder dem, der er relateret til ‘Know Your Customer’ (KYC) og ’Anti-Money Laundering’ (AML). Selvom alle transaktioner kan udføres anonymt, vil de være bundet i en identitet, der er sikret via en såkaldt identitetsudbyder. I tilfælde af en juridisk efterforskning kan denne identitet afsløres.

 

 

Mjølner er med på Concordiums pioner-rejse med udviklingen af en Android og iOS wallet app til den digitale valuta, GTU, hvormed brugeren kan sende og modtage midler, samt danne sig overblik over sine beholdninger.

 

 

”Mjølner har været en meget pålidelig og teknisk dygtig partner for os i udviklingsprocessen. Vi sætter høje standarder for os selv og forventer det samme af vores partnere. Mjølner har bestemt levet op til disse forventninger og bevist, at de var det rigtige valg for os,”

siger Torben Pryds Pedersen, Chief Technology Officer hos Concordium.

 

Non profit-organisationen Concordium Foundation er baseret i Schweiz, men det meste af udviklingen finder sted i Concordium i Aarhus.

 

 

Fem af Mjølners mobiludviklere og én UX konsulent har arbejdet på app-projektet i tæt dialog med Concordiums team på Aarhus Universitet.

 

”Det var virkelig interessant at arbejde med projektet, blandt andet på grund af de nye teknologier, der var involveret, samt en ny mere effektiv og vedligeholdelsesvenlig arkitektur,”

siger Jens Vesti, Senior Software Architect fra Mjølner Informatics.

”Det var meget spændende at lære mere om hvordan blockchain fungerer. Det er et område vi efterhånden beskæftiger os en del med på Mjølner,” fortsætter han.

 

Concordium har kørt en række testnet i løbet af 2020, inklusive de foreløbige versioner af deres Wallet app, udviklet af Mjølner, og har netop lanceret deres blockchain i andet kvartal 2021.

The client

Concordium er en videnskabsbaseret proof-of-stake blockchain oprettet med henblik på forretningsapplikationer. Det er den første blockchain med identifikation indbygget i protokollen, der lever op til lovgivningsmæssige krav, samtidig med at den leverer en brugervenlig platform, der kan håndtere smarte kontrakter.
Concordium er udviklet af fagfolk med global erfaring inden for flere sektorer og i samarbejde med Concordium Blockchain Research Center Aarhus (COBRA) ved Aarhus University og Swiss Federal Institute of Technology (ETH). Netværket vil i sidste ende være fuldt decentraliseret, koden open source og videreudvikling gennem en avanceret styringsmekanisme.

Contact

Peter Rickers

Business Development Manager

pri@mjolner.dk, +45 41 95 36 21

Contact Peter for more information on how we can help you

Contact Peter