Patient paneler med et intelligent touch

Prototype på et plejepanel til LINAK.
Home / Patient paneler med et intelligent touch

Project Details

Linak

2013

Embedded User Interface Development Interface design Softwarekonsulenter User Experience

Mjølner indledte en omhyggelig, men effektiv indsigts- og idefase, der udfordrede de forskellige brugsscenarier der er skabt omkring LINAKs produkter. LINAK ønskede et koncept, der ikke var baseret på en teknisk tilgang, men en, der havde et brugervenligt og moderne udtryk.

UDFORDRINGEN

LINAK er en førende producent af lineære aktuatorløsninger med en global tilstedeværelse. De skaber løsninger, der er designet til at forbedre livet for både patienter og plejepersonale på hospitaler, behandlingscentre og i private hjem.

LINAK kom til Mjølner med en ide til et touchbaseret panel til hospitalssenge, som de ønskede at udforske på prototypisk niveau. LINAK efterspurgte et koncept, der ikke var baseret på en teknisk tilgang, men en, der havde et brugervenligt og moderne udtryk.

 

Mjølner indledte en omhyggelig, men effektiv indsigts- og idefase, der udfordrede de forskellige brugsscenarier der er skabt omkring LINAKs produkter. Fokus blev lagt på de mest kritiske brugssituationer, der drejede sig om patientens evne til hurtigt at tilkalde personale. Samtidig havde plejepanelet også brug for en effektiv og sikker måde for plejepersonale at servicere den primære bruger, nemlig patienten.

I dag er hospitalssenge forbundet med op til fem forskellige produkter. Med udgangspunkt i erfaringerne fra indsigtsfasen, udfordrede vi LINAKs eksisterende løsninger og undersøgte, om disse kunne forenkles uden at gå på kompromis med de forskellige brugeres behov.

OVERVÆLDENDE POSITIV RESPONS AF PANELET

Resultatet blev et design på en brugergrænseflade til en enkelt enhed, der kan dække behovene hos tre forskellige brugergrupper; patienter, plejepersonale og vedligeholdelse. Løsningen blev udviklet på en resistiv berøringsskærm baseret på Mjølners grafiske framework, TouchGFX. TouchGFX gør det muligt at tilbyde flotte, touch-baserede grafiske brugergrænseflader ved brug af ekstremt lille proceskraft og med et meget lavt batteriforbrug.

Udgangspunktet for arbejdet var ikke at sætte et endeligt produkt i produktion, men snarere en undersøgelse af, hvordan LINAK kan innovere deres eksisterende hardware og software opsætning. Dette blev nået til fulde. LINAK udstillede prototypen på Medica Trade Fair i Düsseldorf, og modtagelsen fra kunder var overvældende positiv. Patientpanelet har ført til indledningen af ​​flere nye og igangværende produktioner.

The client

LINAK er en førende dansk producent af lineære aktuatorer baseret i Guderup, Als. LINAK leverer løsninger designet til at forbedre livet for både patienter og plejepersonale på hospitaler, behandlingscentre og private hjem. I 1982 flyttede virksomheden til den nuværende placering, hvor den spænder over 38.000 m². Ud over salgskontorer i 35 lande har den fabrikker i USA, Kina og Slovakiet. I alt har den ca. 2.000 ansatte