Historie

Iværksætter mindset med 30 års erfaring.
Home / Om Mjølner  / Historie

2016 – nu

VISIONER FOR FREMTIDEN

I dag er vi mere end 100 talentfulde software-, design- og User Experience-eksperter på holdet, og vores faglige diversitet er vores største styrke. Vi er specialister i softwareudvikling, digitalt design, User Experience, Data Insights og Internet of Things.

Vores vision er, at være Danmarks ledende software- og designkonsulenthus og desuden at have et stort internationalt fokus. For at realisere visionen fortsætter vi med at følge vores passion for at få forretninger til at vokse ved at tage vores kunder fra idé til digitalt produkt.

Det er også en del af strategien at fortsætte med kun at ansætte dedikerede og dygtige medarbejdere, da de er fundamentet for vores holistiske og brugercentrerede løsninger.

I sommeren 2018 solgte vi vores søsterselskab Draupner Graphics til den internationale mikroelektronik-producent STMicroelectronics. Draupner Graphics blev stiftet af Mjølner Informatics i 2014 til netop at videreudvikle og sælge produktet TouchGFX, et framework, der gør det muligt for brugeren at skabe innovative indlejrede grafiske brugergrænseflader med high-end grafik og animationer på mikrocontrollers.

Anerkendelse:

2015

ET ÅR, SOM SLÅR ALLE TIDLIGERE REKORDER

2015 var et travlt år for os. Vi lagde ud med den bedste årsrapport til dato (den har vi dog slået sidenhen) og en fuldt booket ordrebog. Gode gamle partnerskaber og et fornyet fokus på forretning og digital strategi var pejlemærkerne der drev vores succes.

Anerkendelse:

2010 – 2014

GENERATIONSSKIFTE

Efter 20 år som CEO for Mjølner, trådte Jørgen Lindskov Knudsen i 2014 tilbage. Jørgen har været en stærk drivkraft bag Mjølner siden begyndelsen. Han hjalp med at gøre Mjølner til et finansielt robust og respekteret software- og designkonsulenthus. Den tidligere Vice President og Chief of Sales Officer Brian Gottorp Jeppesen blev vores nye CEO.

Byd vores søster, Draupner, velkommen:

I løbet af 2010, opdagede vi et hul i markedet. Forbrugerne vil have smartphone-lignende touchfunktionalitet i deres produkter, men de vil ikke betale smartphone-lignende priser. Dette var begyndelsen på TouchGFX.

TouchGFX er et unikt software framework, der muliggør high-end grafik og moderne touchfunktionalitet i alt fra ovne til gas pumper.

I 2014 fik TouchGFX et nyt hjem, Draupner Graphics. Tre Mjølner-folk tilsluttede sig Draupner Graphics, og Mjølner CEO, Brian Gottorp Jeppesen blev også CEO for Draupner. TouchGFX var klar til det globale marked og med Draupner Graphics sikrede vi os, at TouchGFX har de rammer det behøver for at nå ud til kunder i hele verden.

Anerkendelse:

  • 2011: Kvalificeret som en leverandør for Nordisk tranport virksomheder af TransQ.
  • 2013: Kåret som den 3. bedste it-arbejdsplads af Great Place to Work.

2007 – 2009

UDVIDELSE AF VORES VÆRKTØJSKASSE MED USER EXPERIENCE

I 2007 startede vi vores User Experience-afdeling. Formålet var, og er stadig, at sikre at vores udviklingsprojekter fra starten har et stærkt fokus på brugeroplevelsen. Dette gør os i stand til at forstå, hvad kundernes og deres kunders behov er og dermed finde de løsninger, der passer bedst til dem.

Et tæt samarbejde mellem Mjølner og Hypergenic resulterede i en sammenlægning. Sammenlægningen blev implementeret ved årsskiftet i 2007.

Anerkendelse:

  • 2007: Kåret som den 3. bedste arbejdsplads i it-branchen og den 9. bedste arbejdsplads i Danmark.
  • 2007: Kåret som den 4. mest talentfulde it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.
  • 2007: Finalist i Entrepreneur of the Year-konkurrencen.
  • 2008: Kåret som Gazelle virksomhed af Børsen.
  • 2009: Kvalificeret som SKI leverandør af TransQ.

2004 – 2006

EMBEDDED EKSPERTISE FRA AGENS EMBEDDED SYSTEMS

I 2005 købte vi alle kommercielle aktiviteter og rettigheder af virksomheden Agens Embedded Systems som havde ekspertviden om embedded software, digitale medie og trådløse teknologier. Aktiviteterne fra Agens Embedded Systems blev en integreret del af Mjølner.

Anerkendelse

  • 2006: Kåret som den 3. dygtigste it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.

2000 – 2003

STIFTELSEN AF HYPERGENIC

I samarbejde med TDC Innovation, stiftede vi i år 2000 Hypergenic. Både TDC og vi havde udviklet avancerede web teknologier, bl.a. overbliksskabende teknologier med basis i et forskningsprojekt mellem TDC og Aarhus Universitet.

På dette tidspunkt fik vi behov for mere plads og blev den første it-virksomhed, der flyttede til Katrinebjerg, som i dag er kendt som Aarhus’ it-by.

Mjølner tog absolut ejerskab af Hypergenic A/S i 2003, hvilket gjorde Hypergenic til vores datterselskab. Hypergenic udviklede deres hovedkompetencer indenfor overbliksskabende teknologier med fokus på brugervenlighed og tilgængelighed.

Den kommercielle udvikling af programmeringssproget Java og dets relaterede teknologier gjorde det klart, at det ikke længere var muligt for os at fortsætte den kommercielle aktivitet og udvidelse af Mjølner BETA System. Der blev truffet en beslutning om at flytte BETA-aktiviteterne tilbage til forskningsgruppen på Aarhus Universitet.

Anerkendelse:

  • 2001: Kåret som den 3. dygtigste it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.

1992 – 1999

OVERGANG TIL KOMMERCIELT SOFTWAREHUS

I løbet af de første faser af denne periode, begyndte vi en transformation mod at blive et mere kommercielt konsulenthus. Vores aktiviteter forandrede sig langsomt i takt med at kommerciel softwareudvikling for nationale og internationale kunder blev mere dominerende.

I 1994 blev en af stifterne, Jørgen Lindskov Knudsen, Mjølners CEO, og den tidligere CEO Ole Lehrmann Madsen blev bestyrelsesformand.

Sammen med transformationen til kommercielt hus, skiftede vi navn. Indtil 1999 var vores navn faktisk ‘Mjølner Informatik’. Siden da havde vi internationaliseret vores ydelser og ville gerne at virksomhedens navn matchede den udvikling. Derfor ændrede vi navnet til det nuværende, Mjølner Informatics.

1988 – 1991

STIFTELSE AF MJØLNER INFORMATICS

Mjølner Informatics blev stiftet af ni dataloger som et spin-off af det nordiske forsknings- og udviklingsprojekt ‘Mjølner’ i 1988. Der var to formål:

  1.  Vi ville være den danske industri-partner til ‘Mjølner’, og
  2.  Vi ville arbejde med produktmodning og salgspromovering af flere forskellige objektorienterede teknologier.

De forskellige aktiviteter i Mjølner var baseret på programmeringssproget BETA. Udviklerne af BETA-sproget var nogle af de stiftende medlemmer af Mjølner, inklusiv faderen af objektorienteret programmering Kristen Nygaard og formanden af bestyrelsen Ole Lehrmann Madsen. BETA var kernen af Mjølners aktiviteter.

Ole Lehrmann Madsen blev Mjølners første CEO, og udover de ni stiftere var der fem ansatte.