Skip to main content

KOM I MÅL MED DINE DIGITALE AMBITIONER

Vi får vores kunder fra idé til værdiskabende digitale produkter. Vores faglige diversitet er vores største styrke, og med over 300 eksperter kan vi helt sikkert også hjælpe dig.

Mjølner fejrer 35 år på toppen

I 1988 blev Mjølner Informatics stiftet af ni dedikerede dataloger. Virksomheden, der startede som en spinoff af det nordiske forsknings- og udviklingsprojekt ‘Mjølner’, fejrede 35-års jubilæum den 1. oktober.

På toppen af Aarhus, midt i IT-byen Katrinebjerg ligger Mjølner Informatics’ hovedkontor. Helt tæt på Aarhus Universitet, hvor det hele startede. Ole Lehrmann Madsen blev Mjølners første CEO, og udover de ni stiftere var der ved grundlæggelsen fem ansatte. Forbindelsen til forskningens verden er fortsat tæt her 35 år senere:

“Vi er stolte af, hvor vi kommer fra. Selvom meget er sket siden 1988, så bygger vi stadig på værdier som nysgerrighed, høj faglighed, ansvarlighed – og ikke mindst muligheden for at fejle og lære af ens fejl,”

fortæller Brian Gottorp Jeppesen, CEO hos Mjølner

Medarbejdere fra Mjølner gæsteforelæser jævnligt på bl.a. Aarhus Universitet, ligesom de fungerer som eksterne censorer og har deres navne på videnskabelige artikler, der baserer sig på konkret kundeerfaring. At kunne bygge bro mellem det kommercielle og det forskningsmæssige har været en grundsten for virksomheden alle årene. 

At skabe et arbejdshjem

Det er kun få måneder siden, at direktøren selv kunne fejre 20-års jubilæum hos Mjølner, og det at kunne tiltrække og fastholde gode og talentfulde kollegaer er altafgørende for Mjølners succes.

“Oplevelsen af at vi har skabt et sted, hvor så mange dygtige mennesker har lyst til at komme og bruge deres energi til gavn for vores kunder og hinanden – det er faktisk ret overvældende,”

slår Brian fast

Mjølner er kendt for sin stærke kultur, hvor diversitet, tillid og lysten til at samarbejde driver værket. Når virksomheden står i spidsen for store, komplekse digitaliseringsprojekter, er der brug for, at mange fagligheder kan mødes og løfte i flok.   

“Det glæder mig virkelig meget, at vi har skabt et arbejdshjem, som har tiltrukket så mange talenter gennem årene. Og at vi er en betroet partner, der bidrager til digitaliseringen af vores kunders forretning”

uddyber Brian

Hvad er det med den hammer? 

At navngive en it-virksomhed Mjølner har haft både fordele og ulemper gennem årene. Brian Gottorp Jeppesen husker med et skævt smil de utallige gange, han både har skullet stave og forklare navnet. 

Den enkle forklaring er, at virksomheden udspringer af et nordisk forskningssamarbejde med samme navn, men historien rummer mere end som så: 

“I nordisk mytologi er Mjølner Thors hammer, der altid rammer plet. Navnet Mjølner blev i sin tid valgt, fordi hammeren er et kraftfuldt redskab til at løse en opgave. Og når jobbet er udført, vender den styrket tilbage til sin base. På samme måde som vi hjælper vores kunder,”

forklarer Brian

Internt har den nordiske terminologi bidt sig fast. Kollegaer kan fx indtage frokosten i Valhal eller afholde et møde i Asgård, eftersom alle lokaler er navngivet efter nordisk mytologi.    

Ejerskifte og visioner for fremtiden

I foråret 2022 købte Norlys 95% af Mjølner Informatics, der ved samme lejlighed fik 84 nye kollegaer. Ejerskiftet udsprang af en ambition om at vækste yderligere, tiltrække endnu flere talenter samt at samarbejde om flere digitaliseringsprojekter på tværs af kunder.

Timingen faldt sammen med et ventet generationsskifte i ejerkredsen, hvoraf flere havde været med siden stiftelsen i 1988. Efter købet understøtter Mjølner Norlys’ markante it-transformation og med et ufortrødent stort fokus på Mjølners øvrige kunder.

“Det var vigtigt for os at finde en ejer, der kunne videreføre Mjølners værdigrundlag. Norlys har vist sig at være det helt rigtige match, når det kommer til både kultur og faglighed,”

understreger Brian

“Vi står overfor en fremtid, hvor behovet for it-ressourcer og -kompetencer er større end nogensinde. Mjølner står stærkt i markedet med Norlys i ryggen, men på egne ben. Hver dag bygger vi videre på 35-års erfaring, og vi ser frem til at hjælpe endnu flere kunder på deres digitale rejse. For tiden er mange virksomheder spændte på AI, og hvordan kunstig intelligens kan understøtte deres forretning og konkurrenceevne. Det hjælper vi også gerne med,”

slutter Brian Gottorp Jeppesen

Mjølner Informatics har over 300 ansatte og er specialister i at levere digitale projekter til private og offentlige virksomheder. Kunderne tæller bl.a. Energinet, STARK og Vestas.

For yderligere kommentarer eller forespørgsel på interviews med CEO Brian Gottorp Jeppesen, kontakt Mjølners presseansvarlige Julie Lykke Storm på jls@mjolner.dk eller tlf. 41953627.

Mjølner logo