Skip to main content

KOM I MÅL MED DINE DIGITALE AMBITIONER

Vi får vores kunder fra idé til værdiskabende digitale produkter. Vores faglige diversitet er vores største styrke, og med over 300 eksperter kan vi helt sikkert også hjælpe dig.

Historie

Iværksætter mindset med 35 års erfaring

Et kig ind i fremtiden

2023 – Nu

VISIONER FOR FREMTIDEN 

I dag er vi mere end 300 talentfulde eksperter på holdet, og vores faglige diversitet er vores største styrke. Vi er specialister i softwareudvikling, digitaliseringsrådgivning og eksekvering af it-projekter fra start til slut.   

I 2023 åbnede Mjølner kontor centralt i Madrid. Vores nye kollegaer styrker os både fagligt og kulturelt og skal bidrage til komplekse it-projekter. Åbningen af kontoret er en del af et langsigtet strategisk mål om endnu mere fleksible leveranceformer.  

Det skal være attraktivt at arbejde hos Mjølner. Derfor ønsker vi en mangfoldig arbejdsplads med respekt for forskellighed og med en sund balance mellem arbejds- og privatliv. Vores dedikerede og dygtige medarbejdere er som altid fundamentet for vores helstøbte og brugervenlige løsninger. 

2022

EJERSKIFTE UDBYGGEDE MJØLNERS POSITION I MARKEDET  

I foråret 2022 købte Norlys 95% af Mjølner Informatics, der ved samme lejlighed fik 84 nye kollegaer. Ejerskiftet udsprang af en ambition om at vækste yderligere, tiltrække endnu flere talenter samt at samarbejde om flere digitaliseringsprojekter på tværs af kunder.  

Timingen faldt sammen med et ventet generationsskifte i ejerkredsen, hvoraf flere havde været med siden stiftelsen i 1988. Med købet skal Mjølner understøtte Norlys’ markante it-transformation, men med et fortsat stort fokus på vores øvrige kunder. 

Vores kunders forretning er udgangspunktet for alt, hvad vi gør. I 2022 etablerede vi fire branchespecifikke forretningsenheder: Utility and Energy Services, Manufacturing, Media samt Finance & Retail. Vores omfattende domæneviden kommer dermed i endnu højere grad kommer vores kunder til gode.  

Norlys køber Mjølner Informatics
København

2019

NYT KONTOR I HJERTET AF KØBENHAVN 

En stigende efterspørgsel fra kunder i Vestdanmark førte i foråret 2019 til, at Mjølner opkøbte det danske it-konsulenthus Springfeed med hovedsæde i København. Handlen bragte os geografisk tættere på både nuværende og potentielle kunder. 

De følgende år udvidede vi vores engagement vest for Storebælt og viste, at vi er en national leverandør inden for digital transformation, softwareudvikling og brugercentreret design. 

2016 – 2018

FRASALG AF DRAUPNER GRAPHICS 

I sommeren 2018 solgte vi vores søsterselskab Draupner Graphics til den internationale mikroelektronik-producent STMicroelectronics. Draupner Graphics blev stiftet af Mjølner Informatics i 2014 til netop at videreudvikle og sælge produktet TouchGFX, et framework, der gør det muligt for brugeren at skabe innovative indlejrede grafiske brugergrænseflader med high-end grafik og animationer på mikrocontrollers. 

Anerkendelse: 

 • 2018 Kåret som Europas 27. bedste mellemstore arbejdsplads 
 • 2017 Kåret som Danmarks 4. bedste it-arbejdsplads. 
 • 2017 Kåret som Danmarks 12. bedste mellemstore arbejdsplads. 
 • 2016 Kåret som Årets it-pris fra it-forum. 
2016 – Nu

2015

ET ÅR, SOM SLÅR ALLE TIDLIGERE REKORDER

2015 var et travlt år for os. Vi lagde ud med den bedste årsrapport til dato (den har vi dog slået sidenhen) og en fuldt booket ordrebog. Gode gamle partnerskaber og et fornyet fokus på forretning og digital strategi var pejlemærkerne der drev vores succes.

Anerkendelse:

 • Kåret som Danmarks 2. bedste it-arbejdsplads.
 • Kåret som Danmarks 5. bedste mellemstore arbejdsplads.
 • Kåret som Årets it vækstkomet af ComputerWorld.
2015

2010 – 2014

GENERATIONSSKIFTE

Efter 20 år som CEO for Mjølner, trådte Jørgen Lindskov Knudsen i 2014 tilbage. Jørgen har været en stærk drivkraft bag Mjølner siden begyndelsen. Han hjalp med at gøre Mjølner til et finansielt robust og respekteret software- og designkonsulenthus. Den tidligere Vice President og Chief of Sales Officer Brian Gottorp Jeppesen blev vores nye CEO.

Byd vores søster, Draupner, velkommen:

I løbet af 2010, opdagede vi et hul i markedet. Forbrugerne vil have smartphone-lignende touchfunktionalitet i deres produkter, men de vil ikke betale smartphone-lignende priser. Dette var begyndelsen på TouchGFX.

TouchGFX er et unikt software framework, der muliggør high-end grafik og moderne touchfunktionalitet i alt fra ovne til gas pumper.

I 2014 fik TouchGFX et nyt hjem, Draupner Graphics. Tre Mjølner-folk tilsluttede sig Draupner Graphics, og Mjølner CEO, Brian Gottorp Jeppesen blev også CEO for Draupner. TouchGFX var klar til det globale marked og med Draupner Graphics sikrede vi os, at TouchGFX har de rammer det behøver for at nå ud til kunder i hele verden.

Anerkendelse:

 • 2011: Kvalificeret som en leverandør for Nordisk tranport virksomheder af TransQ.
 • 2013: Kåret som den 3. bedste it-arbejdsplads af Great Place to Work.
2010 – 2014

ER DU INTERESSERET I MERE END GAMLE MINDER?

2007 – 2009

UDVIDELSE AF VORES VÆRKTØJSKASSE MED USER EXPERIENCE

I 2007 startede vi vores User Experience-afdeling. Formålet var, og er stadig, at sikre at vores udviklingsprojekter fra starten har et stærkt fokus på brugeroplevelsen. Dette gør os i stand til at forstå, hvad kundernes og deres kunders behov er og dermed finde de løsninger, der passer bedst til dem.

Et tæt samarbejde mellem Mjølner og Hypergenic resulterede i en sammenlægning. Sammenlægningen blev implementeret ved årsskiftet i 2007.

Anerkendelse:

 • 2007: Kåret som den 3. bedste arbejdsplads i it-branchen og den 9. bedste arbejdsplads i Danmark.
 • 2007: Kåret som den 4. mest talentfulde it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.
 • 2007: Finalist i Entrepreneur of the Year-konkurrencen.
 • 2008: Kåret som Gazelle virksomhed af Børsen.
 • 2009: Kvalificeret som SKI leverandør af TransQ.
2007 – 2009

2004 – 2006

EMBEDDED EKSPERTISE FRA AGENS EMBEDDED SYSTEMS

I 2005 købte vi alle kommercielle aktiviteter og rettigheder af virksomheden Agens Embedded Systems som havde ekspertviden om embedded software, digitale medie og trådløse teknologier. Aktiviteterne fra Agens Embedded Systems blev en integreret del af Mjølner.

Anerkendelse

 • 2006: Kåret som den 3. dygtigste it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.
2004 – 2006

2000 – 2003

STIFTELSEN AF HYPERGENIC

I samarbejde med TDC Innovation, stiftede vi i år 2000 Hypergenic. Både TDC og vi havde udviklet avancerede web teknologier, bl.a. overbliksskabende teknologier med basis i et forskningsprojekt mellem TDC og Aarhus Universitet.

På dette tidspunkt fik vi behov for mere plads og blev den første it-virksomhed, der flyttede til Katrinebjerg, som i dag er kendt som Aarhus’ it-by.

Mjølner tog absolut ejerskab af Hypergenic A/S i 2003, hvilket gjorde Hypergenic til vores datterselskab. Hypergenic udviklede deres hovedkompetencer indenfor overbliksskabende teknologier med fokus på brugervenlighed og tilgængelighed.

Den kommercielle udvikling af programmeringssproget Java og dets relaterede teknologier gjorde det klart, at det ikke længere var muligt for os at fortsætte den kommercielle aktivitet og udvidelse af Mjølner BETA System. Der blev truffet en beslutning om at flytte BETA-aktiviteterne tilbage til forskningsgruppen på Aarhus Universitet.

Anerkendelse:

 • 2001: Kåret som den 3. dygtigste it-virksomhed i Danmark af ComputerWorld.
2000 – 2003

1992 – 1999

OVERGANG TIL KOMMERCIELT SOFTWAREHUS

I løbet af de første faser af denne periode, begyndte vi en transformation mod at blive et mere kommercielt konsulenthus. Vores aktiviteter forandrede sig langsomt i takt med at kommerciel softwareudvikling for nationale og internationale kunder blev mere dominerende.

I 1994 blev en af stifterne, Jørgen Lindskov Knudsen, Mjølners CEO, og den tidligere CEO Ole Lehrmann Madsen blev bestyrelsesformand.

Sammen med transformationen til kommercielt hus, skiftede vi navn. Indtil 1999 var vores navn faktisk ‘Mjølner Informatik’. Siden da havde vi internationaliseret vores ydelser og ville gerne at virksomhedens navn matchede den udvikling. Derfor ændrede vi navnet til det nuværende, Mjølner Informatics.

1992 – 1999

1988 – 1991

STIFTELSE AF MJØLNER INFORMATICS

Mjølner Informatics blev stiftet af ni dataloger som et spin-off af det nordiske forsknings- og udviklingsprojekt ‘Mjølner’ i 1988. Der var to formål:

 1.  Vi ville være den danske industri-partner til ‘Mjølner’, og
 2.  Vi ville arbejde med produktmodning og salgspromovering af flere forskellige objektorienterede teknologier.

De forskellige aktiviteter i Mjølner var baseret på programmeringssproget BETA. Udviklerne af BETA-sproget var nogle af de stiftende medlemmer af Mjølner, inklusiv faderen af objektorienteret programmering Kristen Nygaard og formanden af bestyrelsen Ole Lehrmann Madsen. BETA var kernen af Mjølners aktiviteter.

Ole Lehrmann Madsen blev Mjølners første CEO, og udover de ni stiftere var der fem ansatte.

1988 – 1991
Mjølner logo