Innovativ demoløsning viser fordelene ved dual-core teknologi

Mjølner hjælper mikrochip-gigant, STMicroelectronics, med at demonstrere fordelene ved deres chip med såkaldt dual-core-teknologi.
Home / Innovativ demoløsning viser fordelene ved dual-core teknologi

Project Details

STMicroelectronics

2022

Digital Transformation Embedded GUI Development Embedded User Interface Development Industri Interface design Internet of Things Softwarekonsulenter User Experience

STMicroelectronics (også kaldet ST) er en af ​​verdens førende aktører inden for halvlederfremstilling. ST har en af ​​branchens bredeste produktporteføljer, og blandt dens styrker er en ekspertise inden for chips ved hjælp af dual- og multi-core teknologi.

I tæt samarbejde med ST skabte Mjølner en innovativ demo for at fremhæve fordelene ved dual-core teknologi. Ved at udvikle demoen som et spil, kørende på STM32H747I Discovery kit, gjorde vi det nemmere at forbedre fordelene og nå ud til målgruppen.

STMicroelectronics kom til Mjølner med en udfordring. Deres STM32H747XIH6-chip med dual-core teknologi havde været på markedet i nogle år, men de havde brug for at gøre fordelene mere forståelige for deres kunder. De ønskede en demo, der ville vise mulighederne og værdien af ​​deres dual-core, STM32H7-teknologi. Dual-core gør det muligt at reducere behandlingstiden ved at udføre opgaver parallelt.

Udfordringen var dog at udvikle en enkel løsning til at formidle fordelene ved dual-core teknologien. En løsning, der viser kunderne, hvordan de kan udnytte to kerner til at udføre flere opgaver samtidigt.

En af Mjølners ekspertiser er implementering og brug af STs softwareværktøj TouchGFX på hardware og udnyttelse af Machine Learning teknologi på embedded enheder. Efterhånden som projektet udviklede sig, blev det hurtigt tydeligt, at Machine Leraning ville være en grundlæggende del af projektet.

 

Et team af Mjølners specialister sikrede effektive arbejdsgange

En af grundene til, at ST valgte Mjølner til opgaven, var deres i forvejen omfattende samarbejdshistorik. Mjølners agilitet og ekspertise inden for Machine Learning var også stærke faktorer.

Seks af Mjølners specialister arbejdede på projektet i tæt dialog med ST. Teamet bestod af to konsulenter indenfor UX og UI, en Embedded Architect, to Embedded Developers og en Machine Learning Specialist.

Med alle specialisterne in-house var processen effektiv, nem og ligetil. Samarbejdet mellem ST og Mjølner resulterede i en imponerende demonstration af virksomhedernes færdigheder og processor kapaciteten i dual-core STM32H7 MCU.

Mjølner har været en væsentlig samarbejdspartner for os i dette projekt. Kombinationen af ​​deres ekspertise inden for embedded software, Machine Learning og grafiske brugergrænseflader var lige, hvad vi havde brug for for at bygge en applikation, der bedst viser potentialet i vores dual-core chips,

siger Frédéric Le Cam, Marketing Product Line Manager for STM32H7-serien hos STMicroelectronics.

 

Innovativ løsning med Machine Learning og grafik

Teamet skulle tænke innovativt og ud af boksen for at komme med en brugbar idé. Det stod dog hurtigt klart, at Machine Learning skulle spille en væsentlig rolle i projektet.

I demoen er Machine Learning-algoritmen implementeret til at køre på begge kerner (STM32H747XIH6). Grafikken kører på den anden side altid på kerne A (Cortex®-M7). Med Machine Learning-algoritmen kørende på kerne B (Cortex®-M4), sikrer den, at applikationen (i dette tilfælde spillet) kører problemfrit. Fordelen ved denne opdeling er, at det ikke er nødvendigt at dele ressourcer, når grafik og Machine Learning-algoritmen kører samtidigt på deres respektive kerner (Cortex®-M7).

Ved at opdele grafikken og Machine Learning-algoritmen er resultatet to væsentlige fordele: ‘Separation of Concerns’ og ‘Workload Distribution’.

 

At komme hurtigt fra idé til slutprodukt er en æressag for Mjølner

I starten af ​​projektet blev hovedkrav og funktioner til demoen defineret og godkendt i en fælles workshop. Målet var effektivt at bringe en færdig demo på markedet.

Projektgruppen sikrede en nem og flydende proces. Med alle specialister in-house kunne Mjølner nemt modificere holdet med de rette kompetencer løbende. Dette sikrede et jævnt og bæredygtigt flow i projektet.

Der blev afholdt statusmøder med ST for at sikre en fælles afstemning af mål, samt løbende godkendelse af design og features i demoen. Projektet forløb problemfrit, til tiden og inden for budgettet.

En af hovedårsagerne til projektets succes var kombinationen af ​​specialister. Særligt ekspertisen inden for UX og grafik kombineret med Machine Learning Specialisten sikrede, at alle dele af projektet kom sammen effektivt og efter behov.

 

I denne video viser vores Senior Embedded Architect, Bent Bisballe Nyeng, en demo af det omtalte spil, som illustrerer funktionerne i en dual-core chip:

The client

STMicroelectronics er 48.000 skabere og udviklere af halvlederteknologier, der arbejder sammen med kunder og partnere om at designe og bygge produkter, løsninger og økosystemer, der adresserer deres udfordringer og muligheder og behovet for at understøtte en mere bæredygtig verden. STs teknologier muliggør smartere mobilitet, mere effektiv strøm- og energistyring og bred udbredelse af Internet of Things og tilslutningsmuligheder. Virksomheden er forpligtet til at blive CO2-neutral i 2027.

Contact

Lasse Skov

Business Development Manager

lsk@mjolner.dk, +4529444377

Contact Lasse for more information on how we can help you

Contact Lasse