Digital patientstue sætter gigtpatienten i centrum

Gigtforeningen går forrest med digitalisering til gavn for patienterne.
Home / Digital patientstue sætter gigtpatienten i centrum

Project Details

Gigtforeningen

2020

Apps Digital Transformation Digitaliseringsrådgivning Softwarekonsulenter

Gigtforeningen er gået forrest i digitaliseringen af patientstuer med en AV touchscreen løsning, der giver gigtpatienter bedre overblik over deres behandlingsforløb samt mulighed for mere personaliseret indhold under indlæggelse. Mjølner har leveret applikationen.

Da Dansk Gigthospital skulle flytte til nye moderne lokaler i Sønderborg, havde de en ambition om at det ikke kun var lokalerne, der skulle være banebrydende.

Patient inddragelse og interaktive skærme

Thomas Hoffmann, som er IT-chef for Gigtforeningen, fortæller at man fra starten af processen havde et højt ambitionsniveau:

”Vi ville have en løsning, der skulle bidrage til at sætte patienten i centrum af eget forløb. Patienten skal kunne inddrages tættere og mere systematisk, bl.a. gennem egenindberetning af data og adgang til egne sundhedsdata direkte fra journalen.”

Han tilføjer: ”Vi havde en ambition om, at behandlerne der går stuegang, skulle kunne bruge skærmene til at vise scanningsbilleder, og samtidig skulle de kunne tegne og notere oven på dem, så vi kunne øge patientens overblik og forståelse af forløbet. Det gælder også fysioterapeuter, der har brug for at kunne tegne og fortælle, når de skal vise øvelser”.

Hoffmann taler om den AV-løsning, der nu er monteret i 26 stuer og 8 mødelokaler på det nye gigthospital. Løsningen indeholder en applikation Mjølner har lavet, der gør det muligt for patienterne at interagere med skærmen på deres stue via touch.

”Vi er meget tilfredse med forløbet og resultatet, som ligger meget tæt på de oprindelige ambitioner vi havde for løsningen,” tilføjer Hoffmann.

 

Personaliseret træningsprogram og spil, der lokker til bevægelse

En af Mjølners senior software arkitekter har lavet den gateway applikation, der muliggør tilføjelse af funktioner til touchscreenen, så indholdet på hver enkelt stues skærm kan styres centralt – fx fra administrationen af Gigthospitalet.

Om samarbejdet med Mjølner, siger Hoffmann:

“Mjølner er en pålidelig, gennemgående professionel og yderst innovativ softwarepartner. Samarbejdet omkring Digital Patientstue har været givende, informativt og levet ethundrede procent op til vores forventninger. Mjølners fokus på brugeren i centrum, forretningens ambitioner og teknisk snilde oplevede jeg som helt unikt.”

Mjølner har indbygget flere forskellige funktioner i applikationen, som giver gigtpatienten et mere personaliseret og interaktivt indlæggelsesforløb.

Der er et dagsprogram, som viser hvad der skal ske på Gigthospitalet, dag for dag, for hver enkelt patient. Applikationen indeholder også sundhedsfaglige podcasts, smerteevaluering, digital onboarding program, højtlæsning for svagtseende gennem Google Cloud Speech API, tv-kanaler og spil, samt mulighed for casting, så patienten fx kan caste Netflix fra sin smartphone. Desuden kan personalet tilknytte deres computer til skærmen og dermed digitalt tegne og fortælle, når de besøger patienten for at informere om behandlingsforløbet. Der er også en rubrik til en tilfredshedsundersøgelse, som patienten bliver bedt om at udfylde ved opholdets ophør, og det kan naturligvis gøres direkte på skærmen.

Applikationen har bevidst ikke en tilknyttet fjernbetjening. Det er altså en touch screen, som løsningen forsøger at lokke patienten ud af sengen med. Man skal fysisk bevæge sig hen til skærmen for at interagere med den.

”Projektet med Gigtforeningen har været enormt interessant og innovativt. Det er altid en fornøjelse, når vores kunder vil gå forrest i digitaliseringen af deres branche. Vi er ret stolte over den applikation, som nu benyttes i AV-løsningerne på Gigthospitalet, til gavn for patienterne, som får et mere personaliseret og involverende indlæggelsesforløb,” siger Anja Gorm Knudsen, Business Development Manager, Mjølner Informatics.

The client

Vi kæmper for, at mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler får et bedre liv. Tidligere indsats. Færre smerter. Mere Styrke.
Sådan lyder Gigtforeningens vision. De er en sygdomsbekæmpende organisation med mere end 80 års erfaring. I dag er de mere end 80.000 medlemmer og støtter, som støtter gigtsagen, fordi de ønsker at gøre en forskel for de over 700.000 mennesker med inflammatorisk gigt, artrose (slidgigt) og rygsygdomme herhjemme. Det gør Gigtforeningen til en af de største patientforeninger i Danmark.

Contact

Michael Heegaard

CSO

mhe@mjolner.dk, +45 41 95 36 10

Contact Michael for more information on how we can help you

Contact Michael