Cross-Platform Prototype på 100 timer

Teknisk og forretningsmæssigt proof-of-concept for Kamstrup.
Home / Cross-Platform Prototype på 100 timer

Project Details

Kamstrup

2015

Apps Internet of Things Softwarekonsulenter

Vi leverede teknisk og forretningsmæssigt proof-of-concept for Kamstrups READy app.

Med udgangspunkt i et forstudie byggede vi en prototype, der gav klarhed over de tekniske og forretningsmæssige potentialer ved cross-platform mobiludvikling.

UDFORDRINGEN

Vi leverede teknisk proof-of-concept for en cross-platformversion af Kamstrup’s READy app. Med base i et forstudie byggede vi en prototype, der afdækkede og beviste de tekniske og forretningsmæssige potentialer ved cross-platform mobiludvikling.

Kamstrup er blandt verdens førende totalleverandører af intelligente målingsløsninger. Deres portefølje dækker måleapparater til el, varme, køling og vand.

Intelligente el- og vandmålere fra Kamstrup findes i hjem verden over, hvor de er med til at reducere de administrative opgaver, der knytter sig til indsamling og fakturering af vand- og elforbrug.

 

ET PROFESSIONELT SERVICE TOOL

READy er et effektivt service tool til teknikere og andre professionelle, der arbejder på el-, vand- eller varmeværk. READy er en Android-app, der bruger Google Maps til at lokalisere målingsinstallationer.

Med READy kan serviceteknikere aflæse el- og varmemålere blot ved at opholde sig i nærheden af dem. De behøver altså ikke at komme ind til installationerne en efter en. Opkald og SMS forstyrrer ikke appen.

 

TEKNISK AFKLARING

Kamstrup ønskede at undersøge mulighederne for at gøre READy til en cross-platform app, der kunne fungere på både iOS og Windows Phone ud over Android-platformen.

Det var vigtigt for Kamstrup at bevare de specifikke features fra den eksisterende Android-app i en cross-platfromløsning. Det var eksempelvis afgørende at cross-platformappen også skulle kunne fungere uforstyrret selvom appen ikke bruges aktivt, og visse Bluetooth-funktionaliteter var også afgørende for cross-plaformens succes.

Med disse krav in mente tog Kamstrup fat på Mjølner:

 

“Mjølner er en fagligt stærk forretningspartner som vi ved kan klare denne komplicerede opgave. Vi er glade for det resultat de leverede.”

– Finn Rasmussen, Project Manager, Kamstrup

 

FRA FORSTUDIE TIL PROTOTYPE

For at klarlægge READy appens cross-platformpotentiale undersøgte vi forskellige frameworks og teknologier.

Med udgangspunkt i dette studie skrev vi en anbefaling af de forskellige platforme, blandt andet HTML5 og Xamarin, og gav en vejledning til den fremadrettede proces.

Efter at have modtaget vores anbefalinger ønskede Kamstrup at lave en prototype med det anbefalede framework, Xamarin. Vi konkretiserede kravene til prototypen og byggede den. Alt sammen på under 100 timer.

 

KLARHED FOR GENEREL BRUG

Selvom dette specifikke samarbejde omhandlede READys cross-platfrom potentialer gav projektet også Kamtrup vigtig viden til deres fremtidige mobiludvikling.

 

“Denne løsning er særlig værdifuld for os, da den giver os et solidt fundament at træffe fremtidige beslutninger på.”

– Finn Rasmussen, Project Manager, Kamstrup

The client

Kamstrup er blandt verdens førende totalleverandører af intelligente målingsløsninger. Deres portefølje dækker måleapparater til el, varme, køling og vand.

Contact

Sales at Mjølner Informatics

sales@mjolner.dk,

Contact Sales at Mjølner Informatics for more information on how we can help you

Contact Sales at Mjølner Informatics